tirsdag 24. januar 2012

Plakat fra trenden: SUMMER TWILIGHT

Fra tidligere har jeg fortalt litt om Gave og interiørmessa på Lillestrøm og litt om årets trender. En av de første oppgavene vi fikk etter juleferien var at vi skulle velge en trend og lage en plakat av den. Her skulle vi putte inn det som vi følte assosierte til trenden. Vi ble delt i grupper på to og to stykker. Kristine og jeg arbeidet sammen på gruppe om trenden Summer twilight. Resten av gruppene tok seg av trendene Precious past, New puzzle og New frequency.

Her er plakaten som Kristine og jeg arbeidet med. 

 

For å finne det rette utrykket for trenden var det viktig at vi tok inn bilder, farger, materialer og det vi syntes kunne gi et godt inntrykk av stilen. Vi tok inn alle de 9 fargene som er nevnt for trenden. Materialer som tre og ulikt skinn/ lær har vi også med på plakaten. Vi tok igjen noen av fargene i skinnet og læret fra fargeprøvene slik at bildene og resten ble helhetlig. Mønstre som enstfarget og vannaktige uflytende mønstre tok vi også med. Den sorte kvadraten under LOVE HOME skriften er i en blank vinyl som kjennetegner blanke overflater. Så vi var veldig fornøyd med plakaten og følte vi fikk et godt helhetlig utrykk av trenden Summer twilight.Her er viktige kjennetegn for Summer twilight:

NØKKELORD
Mørke farger dominerer.

INSPIRASJON
Summer Twilight ser tilbake mot 1970-årene, men det er en industriell og minimalistisk stil. De mørke fargene formidler et strammere og har mer stilfullt uttrykk. Trenden bygger en bro og ser tilbake på det velkjente og trygge, men er samtidig tilsatt nye farger og innovasjon.

FARGER
En fargeskala som tar utgangspunkt i tussmørket, tiden på døgnet hvor dag/natt og lys/mørke henger sammen. Naturens farger endres, når mørket senker seg. Summer Twilight har rike og dype farger. Farger hentet fra naturens og mineralenes verden. Turkis, mørk sjøgrønn, laguneblå, mørk lilla, rubinrød. Nøytrale farger som kork brun, sand, kitt, olivengrønn.

PRINT / MØNSTREMye ensfarget, mellomblå denim, vannaktige utflytende mønstre

MATERIALER
Lær, semsket skinn, preget skinn, ulike tresorter, ubehandlet tre, imitert tre, bark, tau, hamp, keramikk med vannaktig patina, brun pappkartong, blanke overflater, rå betong

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar