mandag 23. januar 2012

Gave og interiørmessa 2012 - Årets trender

Gave og interiørmessa 2012 er en messe hvor det vises mange ulike og flotte ustillinger. På Gave og interiørmessen er det bedrifter, ansatte innenfor temaet med gaver og interiør, innkjøpere, eiere og ledere. Derfor er messen tilegnet for de personene og bedriftene som arbeider innenfor bransjen. Utstillingene på Gave og interiørmessa er delt opp i flere haller merket med A,B,C osv.

Jeg skal nå vise fram et lite inspirasjonsbilde og informasjonen som er skrivd ned til hver trend.


ÅRETS TRENDER:

SUMMER TWILIGHT
PRECIOUS PAST 
NEW PUZZLE
NEW FREQUENCYSUMMER TWILIGHT
NØKKELORD
Mørke farger dominerer.

INSPIRASJON
Summer Twilight ser tilbake mot 1970-årene, men det er en industriell og minimalistisk stil. De mørke fargene formidler et strammere og har mer stilfullt uttrykk. Trenden bygger en bro og ser tilbake på det velkjente og trygge, men er samtidig tilsatt nye farger og innovasjon.

FARGER
En fargeskala som tar utgangspunkt i tussmørket, tiden på døgnet hvor dag/natt og lys/mørke henger sammen. Naturens farger endres, når mørket senker seg. Summer Twilight har rike og dype farger. Farger hentet fra naturens og mineralenes verden. Turkis, mørk sjøgrønn, laguneblå, mørk lilla, rubinrød. Nøytrale farger som kork brun, sand, kitt, olivengrønn.

PRINT / MØNSTRE
Mye ensfarget, mellomblå denim, vannaktige utflytende mønstre

MATERIALER
Lær, semsket skinn, preget skinn, ulike tresorter, ubehandlet tre, imitert tre, bark, tau, hamp, keramikk med vannaktig patina, brun pappkartong, blanke overflater, rå betong
PRECIOUS PAST
NØKKELORD
Å bygge bro mellom fortidens romantikk og nåtidens behov for nettopp dette.
INSPIRASJON
Sommerens feminine og romantiske aspekter kommer til uttrykk i temaet Precious Past. Kjærligheten til tradisjon, gamle arvestykker og vintage forenes med nåtidens fortolkninger av blomster og edelstener. Temaet låner av tradisjoner og uttrykk og gir det fornyet verdi.

FARGER
Fargeskalaen for Precious Past deler seg i to retninger: en matt romantisk/rustikk retning og en blank, eksklusiv, dramatisk retning. Precious Past kombinerer flere pudderrosa farger med lette grønne nyanser, beige, vanilje, ofwhite, pastell lilla, mørk lilla, bringebærrød. Edelstener i fargene: dyp jade, rubinrød, ametyst, lys citrin og månestein.

PRINT / MØNSTRE
Blomstermotiv, patinert vintage look, patchwork, broderi, blonder, drapperinger.

MATERIALER
Heklede, broderte, flettede tekstiler eller brokade, damask, jaquard, edelstener. Applikasjoner i stoff eller papir. Blonder, silke, fløyel, rød demin
NEW PUZZLE


  

NØKKELORD
Gul er en viktig farge denne sesongen. Den kommer i forskjellige nyanser.

INSPIRASJON
New Puzzle representerer et brudd med det tradisjonelle og sikre, og hyller fremskritt og nytenkning. New Puzzle utgjør en elektrisk miks mellom overflater og materialer, mellom grafiske og organiske former, som pusles sammen på overraskende måter. Mange stilelementer blandes sammen; ikke som enten -/ eller, men som både -/ og. New Puzzle representerer en grunnleggende nytenkning i form og funksjon og uttrykker møtet mellom klassisk håndverk og teknologiske innovasjoner. Kunst og teknologi i skjønn forening.

FARGER
Fargeskalaen utfordrer øyet med nye og skjeve fargesammensettinger. Skalaen er satt sammen av både sterke og sarte farger samt sort og hvitt. Den rommer både sterke kontraster og perfekte harmonier. Spennende farger som flammende oransje, møter støvet blå, kjølig lilla, nøytrale pudder og pastellfarger og en matt grønn.

PRINT / MØNSTRE
Den nye estetikken bryter rammene for fargekombinasjoner og mønstermiks i en veloverveid og avbalansert lek med elementer. Patinerte og polerte overflater, pusles sammen i nye uttrykk.

MATERIALER
D30, det støtdempende materialet finner nye og flere anvendelsmuligheter.
Betong, plast, tre…. en elektrisk miks mellom overflater og materialer. 

NEW FREQUENCY
NØKKELORD
3D print.

INSPIRASJON
New Frequency er et konsept så vel som et begrep. Temaet bygger på en eksplosiv fargeskala. Striper i adskillelige variasjoner er en effektiv måte å vise mot og fornyelse på. Det fargerike temaet avspeiler en fasinasjon av innovative materialer, "smarte" tekstiler. Digitalt inspirerte print og nye teknologiske muligheter, som 3D printteknologi.

FARGER
Sterke, rene farger som klassisk grønn, turkisblå, rougerød, flammende oransje. Gul og klar irislilla suppleres som dempede motpoler. Fargeskalaen er satt sammen på denne måten for å understreke at fargekombinasjoner til temaet ofte består av både sterke og sarte nyanser.

PRINT / MØNSTRE
Det er plass til mengder av mønstre i New Frequency -og det er ikke bare striper. Fargerike mønstre inspirert av det digitale univers, digital inspirasjon fra computergrafikkens verden, oppløsning av mønstre i pixler og forstørret form; disse er med og skaper dynamikk i både mote og interiør.

MATERIALER
Innovative materialer, med teknologi i sentrum.Jeg vil senere også legge ut et innlegg fra en inspirasjons plakat fra Summer Twilight, Magasin med trenden Summer Twilight. Snart skal jeg og klassen på klassetur til Gave og interiørmessa i Lillestrøm så da vil det komme mange flotte bilder fra turen.


Henviser link til Gave og interiørmessa:
http://www.messe.no/no/GaveInterior/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar